BIJEENKOMSTEN

Het Probleemloze ZIJN: dag- en middagbijeenkomsten
over het doorzien van de ik-illusie

Wat we ten diepste zijn is Bewustzijn; onverstoorbaar, stil en compleet. Maar dit bewustzijn lijkt zich te hebben verloren in de droom van een door het verstand gefabriceerd personage, het psychologische ‘ik’. Wakker worden uit deze hypnotiserende droom, betekent het wegvallen van de verwarring, de stress, het emotionele tumult en de innerlijke strijd die onlosmakelijk gekoppeld zijn aan dit psychologische zelf.

Zodra we de ik-illusie doorzien, is onze aandacht bevrijd uit de vaak pijnlijke en vermoeiende heerschappij van het ego. De vernauwing maakt plaats voor een gevoel van ruimte, vrijheid en werkelijk aanwezig zijn.

In plaats van af te dwalen van het ene naar het andere probleem, is je aandacht volledig beschikbaar voor het huidige moment. Vanuit deze positie verloopt het leven veel moeitelozer, speelser en vanzelfsprekender dan vanuit de positie van de ego-identiteit, die onlosmakelijk samenhangt met controlezucht, behoeftigheid, overmatig denken en angsten. Er komt een natuurlijke, intuïtieve intelligentie vrij, die een feilloos en betrouwbaar kompas blijkt te zijn om mee door het leven te navigeren.

De bijeenkomsten bestaan uit ongedwongen dialogen (vraag en antwoordstructuur), geleide meditatie en korte aandachtsoefeningen.

Het gaat bij de dialogen niet om het overbrengen van theoretische kennis, maar om in je eigen ervaring tot een directe herkenning te komen die voorbij gaat aan het intellect.

Voor praktische informatie: kijk op de agenda pagina

Kosten dagbijeenkomst: € 60,-
Kosten middagbijeenkomst: € 40,-

Aanmelden

AGENDA

BINNENKORTNaar overzicht

INSPIRATIEMAIL

Meld je aan voor drie keer per week een prikkelend citaat in je mail, over uiteenlopende onderwerpen.