Breda 30 okt.

Datum:

30 oktober, 2021

Aanvang:

13:30

Locatie:

Centrum Zuiderlicht

Al onze problemen behoren toe aan onze persoonlijke identiteit, het psychologische zelf dat we menen te zijn. Hoe overtuigend het ook voelt, dit afzonderlijke zelf is puur imaginair, het bestaat niet werkelijk.

De bijeenkomst gaat over het doorzien van het fictieve zelf en het herkennen van onze natuurlijke staat van aanwezigheid; vormloos, stil, onpersoonlijk en vrij van de verhalen van de ‘mind’.  De zoeker is het droompersonage dat zichzelf aanziet als een individu, dat zich bevindt op een tijdlijn, op weg naar een hoger doel. Zowel de zoeker als de ‘eindstreep’ waar hij naar op weg meent te zijn, is puur denkbeeldig. Er is geen hoger doel. Er is alleen maar de huidige ervaring en die is in zichzelf compleet.  Als de droom van het persoonlijke zelf wegvalt, valt ook de problematiek weg die er onlosmakelijk mee verbonden is. Het is niet de persoon die wakker wordt uit de droom. Het ontwaken uit de droom is het einde van de persoon en dus ook het einde van het zoeken naar iets anders en beters dan wat er nu is. Er is nooit werkelijk een afzonderlijk zelf geweest. Er was en is alleen maar het mysterie van het leven dat zich in de tijdloze ruimte van dit moment ontvouwt.

De bijeenkomsten zijn een directe verwijzing naar deze natuurlijke toestand van ZIJN en bestaan uit ongedwongen dialogen (vraag en antwoord) en enkele korte aandachtsoefeningen. Het gaat bij de dialogen niet om het overbrengen van theorie. Het is niet het intellect dat resoneert met deze boodschap, maar een dieper intuïtief weten dat voorbijgaat aan het verstand.

Sorry, this event is expired and no longer available.

Locatie:

Totaal aantal plaatsen: 30
  • Centrum Zuiderlicht
  • Kloosterlaan 138
  • Breda
  • Netherlands

Details bijeenkomst:

  • 30 oktober, 2021 13:30   -   17:00
Deel Dit Evenement
VOEG TOE AAN JE KALENDER
Go to Top