BIJEENKOMSTEN

Out-of-the-mind: dag- en middagworkshops
Hoe doorbreek je de denk-verslaving?

De grootste verslaving waar de mensheid aan lijdt is niet die aan alcohol, drugs, eten, gokken, aandacht of seks. Zelfs niet aan smartphones en sociale media. De wijdst verbreide verslaving is de verslaving aan het denken. De moderne mens is een ware denk-junk.

De drang om te denken wordt nauwelijks als een verslaving herkend, want het is niet illegaal, het is gratis, er zijn geen criminele dealers die er geld aan verdienen en het is niet (direct) schadelijk voor je gezondheid. Bovendien; omdat vrijwel iedereen aan de verslaving lijdt wordt overmatig denken niet als een afwijking gezien, het is simpelweg de norm.

Maar hoe normaal is het eigenlijk om een leven te leiden dat volledig wordt gedomineerd door het denken? Hoe normaal is het om je telkens maar weer mee te laten sleuren in de eindeloze maalstroom van het verstand? Vanwaar die mateloze fascinatie voor de duizenden zinloze gedachtenkronkels die zich iedere dag ongevraagd in ons bewustzijn opdringen? Is een hoofd vol onrust werkelijk je natuurlijke conditie? Kan het hypnotiserende spel van het denken worden doorbroken? Valt eruit te ontsnappen?

Het antwoord is een volmondig Ja. Maar er dienen een paar fundamentele illusies te worden doorzien. We dienen indringend te kijken naar de diepere mechanismen achter onze overmatige denkactiviteit. De denker in ons zal die illusies niet graag prijsgeven, want hij gedijt zolang bepaalde droombeelden onder de radar van ons bewustzijn blijven. Het psychologische ik of ego zal rebelleren tegen de herkenning van onze natuurlijke staat die inherent vredig en onverstoorbaar is. Het is het ego dat zich stoort aan het kabaal van het denken, maar wat het ego indringend onder ogen zal moeten zien, is dat hij zelf de bron is van alle overmatige denkactiviteit.

Als je aan de dagworkshop hebt deelgenomen, kun je deze zo vaak je wilt voor de halve prijs herhalen. Bij middagworkshops geldt bij herhaling een korting van € 10,-.

Praktische informatie: kijk op de agenda pagina

Kosten dagworkshop
Particulier tarief: € 80,-
Zakelijk tarief: € 100,-

Kosten middagworkshop

Particulier tarief: € 40,- Zakelijk tarief: € 50,-

Aanmelden

AGENDA

BINNENKORT


Dag Bijeenkomst
25/sep/2020: Nijmegen

Naar overzicht

INSPIRATIEMAIL

Meld je aan voor drie keer per week een prikkelend citaat in je mail, over uiteenlopende onderwerpen.